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 Red Zuurdesem: Het boek

Red Zuurdesem

10 jaar kennis gebundeld in 370 pagina's

Red Zuurdesem is een met liefde gebakken boek waarin traag gefermenteerde ideeën uit zowel de praktische als de theoretische wereld met succes worden gecombineerd tot één geurig geheel, rijkelijk belegd met tips en formules om zelf aan de slag te gaan.


Waarom is het ene brood zo saai terwijl het andere barst van de smaak?


In deze zoektocht naar de smaak en wetenschap van brood maakt computerwetenschapper Wouter Groeneveld zijn handen en keuken vuil en laat hij verschillende gepassioneerde experten aan het woord: van molenaars, bakkers en brouwers tot microbiologen en biochemici.

Al snel blijkt dat zuurdesem een centrale rol speelt, een eeuwenoude techniek die door het jachtige leven van de moderne mens onterecht naar de achtergrond werd verdrongen. Hoog tijd dus om zuurdesem te redden van de vergetelheid en te ontdoen van de mystiek.

Lees, Bak en Leer:

Waar de ambacht en wetenschap van het bakken elkaar raken.
Wat de boer, de molenaar en de brouwer delen met elkaar.
Waarom zo veel ingenieurs bakker worden.
Wat de beste manier is om te leren bakken.
Waarom rot, rijzen en fermenteren synoniemen zijn.
Hoe je je dagelijks brood met brood kan verdienen.
Waar de vorm, geur en smaak van brood vandaan komt.
En nog veel meer!

Waar te koop?

Of bij jouw favoriete boekhandel, te bestellen op ISBN nummer: 9789464052725

Gratis eBook download: zie kosten en prijsverklaring van het boek.

Over de auteur

Wouter Groeneveld is software ingenieur en onderzoeker verbonden aan de KU Leuven die zichzelf ook gediplomeerd brood- en banketbakker mag noemen. Hij bakt en woont in Hasselt met zijn vrouw Kristien en kater Muesli, die zuurdesembrood verkiest boven kattenvoer.