Raadpleeg het voorblad om te controleren over welke druk je beschikt.

Errata

Laatste editie: derde druk, oktober 2020.

  • p. 89: formule stevig granenbrood: het totale watergehalte is niet 750 g maar 950 g - hier werd geen rekening gehouden met de 200 g van het voordeeg!

Errata geschiedenis

Belangrijk: Deze wijzigingen werden reeds aangepast in de betreffende versies van het boek! Ze staan hier enkel ter vervollediging.

Derde druk: oktober 2020

  • Toevoeging KBR D/2020/Wouter Groeneveld, uitgever.
  • Toevoeging NUR 440.
  • Wederom een aantal spel- en typfouten verbeterd.
  • Copyright strategie gewijzigd onder het motto sharing is caring. Kopies nemen van bladen en delen is nu expliciet toegestaan.
  • Hoofdstuk de leerschool: verse gist percentage gezakt van 10 naar 1% en niet 2%.

Tweede druk: mei 2020

  • p. 295: Formule voor tarwe boerenbrood: Tarwebloem percentage moet 85% zijn, niet 100%. De hoeveelheid staat correct op 850 g.
  • p. 297: 2.3% zout is 2.2% zout, zoals op pagina 296.
  • p. 304: Formule voor hybride tarwe boerenbrood: Tarwebloem percentage moet 85% zijn, niet 100%. De hoeveelheid staat correct op 850 g.
  • p. 304: Formule voor hybride tarwe boerenbrood: Dag 2, 14u00 is de eindtijd, niet 12u00, aangezien een broodbakmachine er gemiddeld vier uur over doet, niet twee uur.
  • Talloze spel- en typfouten werden verbeterd.
  • De kwaliteit van sommige zwart-witfoto’s werd verhoogd.
  • Een leeswijzer werd toegevoegd aan het voorblad.

Eerste druk: april 2020

  • Eerste editie.

Geschreven voor Red Zuurdesem door Wouter Groeneveld .