Mijn naam is Wouter Groeneveld en mijn missie is zuurdesembrood bakken opnieuw populair maken.
Mijn grootste passies zijn brood bakken en kennis delen. De vruchtbare combinatie van deze twee dingen betekende de geboorte van deze blog en van het boek!
Waarom bakken met zuurdesem?
Waarom brood bakken met zuurdesem in plaats van commerciële gist? Omdat men meer bewust moet zijn van wat men eet - brood is immers de belangrijkste voedingsbron voor de mens doorheen de geschiedenis. We eten het dagelijks en toch weten velen niet waar het uit bestaat.
Het lot van een natie hangt helemaal af van de manier waarop deze zich voedt. Anthelme Brillat Savarin
Zuurdesembrood is makkelijker verteerbaar, heeft een superieure smaak door de aanwezigheid van onder andere melkzuurbacteriën, en heeft een unieke structuur. Minder kneden en langer fermenteren is de boodschap.
Klinkt goed, hoe kan ik helpen?
Natuurlijk kan ik niet alleen het woord verspreiden, daarvoor heb ik je hulp nodig! Hoe draag jij je steentje bij tot de blijde zuurdesem-boodschap:
- Door zuurdesembrood te bakken en weg te geven.
- Door anderen aan te zetten zelf te bakken met een stukje van jouw zuurdesemstarter.
- Door het ‘Red Zuurdesem’-boek aan te raden bij familie en vrienden, en een eerlijke recensie te schrijven.
- Door op je eigen blog te linken naar een Red Zuurdesem artikel en een pingback of een webmention te sturen.
Als er iets anders is waarmee je graag Red Zuurdesem wenst te helpen, heel graag! Laat gerust een berichtje achter via e-mail en dan gaan we samen aan de slag: zeg hallo.
Bedankt!