Over Red Zuurdesem

Hallo daar!

Hoi, mijn naam is Wouter en ik wil zuurdesem brood bakken herpopulariseren. Dat is mijn enige doel. Waarom zou iedereen brood moeten bakken met zuurdesem in plaats van commerciële gist? Omdat men meer bewust moet zijn van wat men eet en brood het belangrijkste voedsel is door de geschiedenis heen – we eten het immers twee maal per dag en toch weten velen niet waar het uit bestaat.

Dus, in essentie, wil ik graag het bewustzijn rond voedsel verhogen, en mijn passie is brood bakken. Deze twee dingen leken mij goed samen te passen, dus op die manier werd “Save Sourdough” geboren!

Red Zuurdesem is ook trots lid van de “Artisan baker Association“.

Waarom moet ik iets weten van zuurdesem?

Het lot van een natie hangt af van de manier waarop ze zich voedt. (Anthelme Brillat Savarin)

  1. Zuurdesem is een natuurlijk product en makkelijker verteerbaar dan gewone gist.
  2. Het heeft een superieure smaak door de aanwezigheid van onder andere melkzuur fermenten – gegeven de lange rijstijd.
  3. De structuur is uniek en zacht met veel gaatjes, wat een streling voor oog en mond is.
  4. We verbruiken minder energie door minder te kneden en meer te wachten, en het is makkelijker om zelf te maken zonder enige vorm van mechanische hulp zoals een kneed machine.

Klinkt goed, hoe kan ik helpen?

Natuurlijk kan ik niet alleen het woord verspreiden, daarvoor heb ik uw hulp nodig! Gelieve te overwegen om de boodschap te verspreiden door brood te bakken en weg te geven – neem een kijkje bij de “hoe kan ik helpen” pagina voor meer informatie.

Als er iets anders is waarmee je graag Red Zuurdesem wenst te helpen, heel graag! Laat gerust een berichtje na op deze pagina en we kunnen dan samen iets uitwerken. Bedankt!